Indstilling af ’Statsministrene’ til Fortælleprisen

DR indstiller hermed programserien ‘Statsministrene’ til Fortællerprisen.

Dokumentarserie skildrer det første møde nogensinde mellem de fem senest siddende statsministre for at tale om, hvordan det er at bestride jobbet som landets øverste politiske leder.

Det er blevet til en række åbne og personlige samtaler på Marienborg om udfordringerne, sejrene og kriserne – både for Danmark og for mennesket bag statsministerposten. Dermed er serien blevet et unikt indblik i vores samtidshistorie og nyere Danmarkshistorie set fra Poul Schlüter, Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussens egne oplevelser, ståsted og værdier.

Fem stærke personligheder, der har det tilfælles, at de har mærket jobbet som statsminister på egen krop og sjæl. De var tidligere på året samlet på Marienborg i to dage til diskussioner, erkendelser, åbenhjertige samtaler og indrømmelser.

Dokumentarserien henvender sig til alle danskere og ikke de i forvejen politisk interesserede. Formålet med serien har været at gøre den politiske fortælling om vores fælles ståsted så tilgængelig som muligt, så danskerne i bedste sendetid har kunne reflektere over vores tid, historie og ikke mindst, hvad det har krævet som menneske og politiker at lede Danmark gennem de seneste 35 år. Serien er produktionelt i særklasse uden at tage fokus fra indholdet, der skriver serien.

Derfor indstiller DR ’Statsministrene’ til årets Fortællepris.