Slotsholmen på P1 til den lille publicistpris

”Der er væg-til-væg dækning af den politiske journalistik i Danmark. Jeg ved det og det føles ofte, som om alt ofte er sagt og skrevet mindst en gang før.

Alligevel lykkes det uge efter uge Slotsholmen på P1, produceret i kælderen under Christiansborg, at skabe sin helt egen stemme og stemning, der får ugens emner og gæster til at virke alt andet end netop gennemtyggede og fortærskede.

En væsentlig grund er de to værters, Bjarne Steensbecks og Jens Ringbergs store erfaring på Christiansborg, som gør, at de jonglerer hjemmevant rundt i stoffet, men stadig den grundlæggende lyst til at finde ud af, hvad det egentlig handler om. En anden væsentlig grund er den samlede redaktions evne til at finde nye greb på det, vi alle sammen troede, vi vidste noget om.

Det hele bliver serveret i en venlig og humoristisk, men også skarp og kritisk tone. Og så går Slotsholmen ikke af vejen for at tage de svære emner op. F.eks. Finansministeriets tiltagende magt, som er let at forarges, men svær at gøre til håndgribelig journalistik. Det kan Slotsholmen.

Ligesom de også, da alle andre taler om burka og niqab, talte med kvinder, der bar niqab. I studiet. På det Christiansborg, som i de dage ikke talte om andet. Her talte Slotsholmen med.

Dette mix af mangeårig erfaring og nysgerrighed som en tyve-årig gør Slotsholmen til en kærkommen nyskabelse på et gammelt stofområde. Det fortjener en pris.

Derfor bør Den Lille Publicistpris gå til holdet bag Slotsholmen, som består af Bjarne Steensbeck, Jens Ringberg og tilrettelægger Mikael Rømer.”

Indstillet af Elisabet Svane, Europa-korrespondent på Politiken