Susanne Johansson og Andreas Karker samt fotograf Bax Lindhardt til Årets fortællepris

”Hermed indstiller jeg BT-journalisterne Susanne Johansson og Andreas Karker samt fotograf Bax Lindhardt til Årets fortællepris for deres serie “Stemmer fra udkanten”.

Der er de seneste år talt og skrevet meget om, at Danmark er delt i to. Der er de store byer, hvor huspriserne stiger, befolkningen vokser og erhvervslivet er i vækst. Og så er der landsbyerne, hvor butiksdøden hærger, boligerne er svære at sælge og de unge flygter fra. Her mærker borgerne ikke meget til opsvinget, og mange føler sig både oversete og glemt af politikere og presse.

Deres eneste vej til at blive hørt har været i stemmeboksen, og de senere år har opgøret mod eliten afgjort valg i både Danmark og USA.

BTs journalister Susanne Johansson og Andreas Karker samt fotograf Bax Lindhardt valgte i år at give borgerne i udkanten en stemme i debatten.

Susanne Johansson og Bax Lindhardt fik den fremragende idé at følge i hælene på dansktopbandet Kandis, hvilket førte dem til byer som Kliplev, Tømmerup, Karrebæksminde og Borris. Resultatet blev personlige og indholdsrige reportager om almindelige menneskers liv og udfordringer i disse småbyer.

Samtidig interviewede politisk reporter Andreas Karker relevante politikere om borgernes udfordringer og i alle interview har fokus været på at finde løsninger til, hvordan livet kan forbedres i udkantsområderne.

Hele serien blev i august rundet af med en stor debat på BTs redaktion, hvor læsere fra hele landet kunne debattere med Folketingets formand Pia Kjærsgaard og flere andre magthavende politikere.

Susanne Johansson, Andreas Karker samt fotograf Bax Lindhardt fortjener Årets fortællepris, fordi de med konstruktiv journalistik har sat fokus på almindelige menneskers udfordringer og søgt løsningerne hos de ansvarlige politikere.

Indstillet af Michael Dyrbye