Forpremiere på The Post eksklusivt for Publicistklubben

Tirsdag den 3. april kl. 18.30
Grand Teater, Mikkel Bryggers Gade 8

Kom til særvisning for Publicistklubbens medlemmer (og gæster). Introduktion ved Niels Bjerre-Poulsen, Peter Christensen og Marcus Rubin.

Steven Spielbergs nye, politiske thriller “The Post” med Tom Hanks som Ben Bradlee og Meryl Streep som Katharine Graham, vises ved en snig-premiere for os i Grand Teater 3 . april, Mikkel Bryggersgade 8.

I en tid hvor Donald Trump har erklæret krig mod medierne, er Steven Spielbergs nye politiske thriller endnu mere aktuel. Godt nok foregår filmen i 1970’ernes USA, men The Washington Post’s benhårde kamp for at bringe de afslørende Pentagon Papers, er et stærkt billede på, hvor vigtig den fjerde statsmagt er.

Filmen er baseret på virkelige hændelser og skildrer den svære vej til afsløringen af 30 års løgne om Vietnam krigen i Det Hvide Hus, heriblandt den betydelige politiske indsats for at forhindre medierne i at bringe de afslørende dokumenter. Chefredaktør Katharine Graham (Meryl Streep) og redaktør Ben Bradley (Tom Hanks) balancerer ud af den vanskelige sti, hvor de på den ene side står til at blive anklaget for landsforræderi og på den anden side er overbevist om mantraet “the only way to protect the right to publish is to publish!”

Vi indleder arrangementet med en introduktion ved historiker Niels Bjerre-Poulsen og forfatter Peter Christensen (Scoop) til Pentagon Papers lækket og den stemning, der gennemsyrede mediebranche og samfund i USA og herhjemme i 1970’erne. Marcus Rubin (Politiken) modererer. Introduktionen varer 30 minutter, hvorefter filmen vises.

 

Det skriver anmelderne:

“Spielberg’s thrilling Pentagon Papers drama gives Meryl Streep her richest role in years” Robbie Collin, The Telegraph

“The Post just hits so many of the right buttons, so effectively, that it seems like something made in a lab to win big showbiz awards handed out by happily comforted and inspired Democrats.” Richard Lawson, Vanity Fair

“…The Post offers a reminder that “the founding fathers gave the free press the protection it must have to fulfil its essential role… to serve the governed, not the governors”. The film-making may hardly be groundbreaking, but this story is more relevant than ever, and it is told with wit, precision and understated passion.” Mark Kermode, The Guardian

 

Tid og sted

Arrangementet er eksklusivt for klubbens medlemmer og deres gæster.

Tirsdag d. 3. april kl. 18.30: introduktion ved arrangementets start, hvorefter filmen vises kl. 19.

Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8

Billetter koster 100 kr. og kan købes her.