Her er de indstillede til årets Publicistpriser

Her er dem, der – indtil videre – er indstillet til Publicistpriserne 2017:

POV og Annegrethe Rasmussen til Publicistprisen, for hendes mod, og evne, flid og engagement i talrige sager.”

Indstillet af Suste Bonnen.

“Jeg vil hermed indstille redaktionen bag DR3-serien ”Simona Overlever” til publicistprisen. Serien ligger i forlængelse af DR3s mest sete reportageserie ”Prinsesser fra blokken”, hvor den medvirkende Simona løftede sløret for en voldsom og stærk personlig historie. En historie om at have været offer for Esbjerg-mandens seksuelle krænkelser da hun var barn. Hun havde så svært ved at håndtere det skete, at hun forsøgte at blive en anden vhja bl.a. hårde stoffer allerede som 11-12-årig. Hun følte sig forsømt og fortabt i et system der ikke kunne håndtere og forstå hende – men er nu heldigvis som 17-årig et sted i sit liv, hvor hun begynder at finde fodfæste. Serien handler om at slutte fred med den fortid. Så godt man nu kan. Og motivationen for Simona har været at bryde tabuet og få flere til at dele deres krænkelseshistorier.

Reportageserien er nærmest en gyser, men formår hele vejen igennem at holde tungen lige i munden og ikke lande som en klassisk offerhistorie. Simona går ud af serien som en vinder og en stærkere person. Og integrationen af hendes egne tegninger og digte formår at ske uden at det bliver for kunstnerisk og kun for at forstærke historien. At genfortælle en overstået historie så effektivt og fængende og samtidig respektfuldt er en kunst. Og at det lykkedes for DR Ung-redaktionen bag – Michelle Mantley, Katrine Seidelin, Eva Rødbro og Thomas Ravn – gør at den fortjener Fortællerprisen.

Serien blev sendt på DR3 fra januar 2018 og tre uger frem.”

Indstillet af Erik Struve Hansen.

“Jeg vil gerne indstille DR3 og kanalchef Irene Strøyer til ”medieprisen” ved Publicist Prisen. Hun formår at skabe en lille med hårdsparkende tv-kanal, der bliver ved og ved med at overraske, sparke fra sig og ikke bare tage ordet orginalitet bogstaveligt, men leverer nybrud på nybrud i dansk tv. Gode eksempler er fx ”Prinsesser fra blokken” og efterfølgeren ”Simona overlever”, ”Petra elsker sig selv”, ”Gina Jaqueline – en sugardaters bekendelser”, ”Hård udenpå” og ”Samtaler fra swingerklubben”. Det er også på DR3 at formatet ”Gift ved første blik” blev opfundet, to mænd gennemlevede en fødsel live og Danmark kom på fornavn med Rufus Gifford.

Og altid med en klar mening med galskaben og med en klokkeklar topmoderne public service-profil.”

Indstillet af Erik Struve Hansen. 

“Jeg vil gerne indstille Rasmus Nielsen for med Altinget at have skabt et medieunivers, der både er seriøst, innovativt, demokratifremmende, formidlende og debatskabende på samme tid.
Eksemplerne er talrige – man behøver blot at se på hans initiativ med Grøndahls hotel i Allinge, netværksgrupperne, medieplatformene, Mandag Morgens integration og den engagerede og ægte formidlende måde, Altinget og Rasmus og medarbejderne arbejder i forbindelse med Folkemøder, valghandlinger og hverdagens demokratiske debat.
Hvis nogen person fortjener en pris, er det Rasmus Nielsen – og hvis noget medie fortjener en pris, er det Altinget.”

Indstilet af Lars Lindskov. 

“Jeg vil smadder gerne indstille holdet bag teaterforestillingen (og bloggen) “Kussesumpen” med Jacobe Orry og Karen Dich bag roret til fortællerprisen:
De har taget de mest betændte og almene tabuer, klichéer og nutidsproblematikker til et nyt fortællerniveau med en utrolig humoristiske, men stadig alvorlig dramaturgi. Den har ramt plet og lige i hjertet på kvinder såvel som mænd…. Og anmelderne elsker dem selvfølgelig også.
Bloggen og podcast her: http://www.kussesumpen.dk/
Indstilet af Josefine Killian. 

“I en verden domineret af holdningsmedier, fake news og “borger journalisme” gone mad på Nationen! er Lone Frank en af de bestående bolværker.
Giv hende mere plads og hun vil give os mere substans, viden og ultimativt også samfundskritik.
Hun har min stemme.”
Indstillet af Casper Holm.

Indstilling af Peter Møller til Den Danske Publicistklubs Fortællerpris.

Der er få øjeblikke i moderne dansk historie, der er så dramatiske som eksplosionerne på fyrværkerifabrikken i Seest den 3. november 2004. Og der er kun et sted, hvor historien er så enestående godt fortalt, at den i både form og indhold gør ulykken levende for digitale mediebrugere i dag.

Det er i Peter Møllers fortælling ”En tabt kasse udløste en bombe på 282 ton krudt”, en digital feature, der blev offentliggjort på tv2.dk den 15. december 2017.

I en utrolig velskrevet fortælling kombinerer Peter Møller tekst, fotos og video på en måde, der udnytter det digitale medie fuldt ud. Sproget flyder hele vejen gennem historien, og de visuelle elementer er placeret, så de både overrasker og driver brugeren frem gennem ulykkens anatomi. Man kan man næsten lugte krudtrøgen i Peter Møllers leg med det digitale medie, og fortællingen giver klar inspiration til, hvordan et stærkt visuelt drama kan foldes ud med tekst, billeder og video i nutidens digitale virkelighed.

Læs historien her.”

Indstillet af Anders Bergman.

“Vi indstiller hermed Erik Bjerager, ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør for Kristeligt Dagblad, til at modtage årets store publicistpris.

Erik Bjerager har i sine indtil nu 24 år som chefredaktør for Kristeligt Dagblad gjort avisen til dansk dagspresses største – hvis ikke eneste – vedvarende succes.

Læs hele indstillingen her.”

Indstillet af Kerrin Linde og Jeppe Duvå.

“Jeg vil gerne foreslå Erik Bjerager – chefredaktør for Kristeligt Dagblad – som modtager af æresprisen.

Kristeligt Dagblad er en højkvalitetsavis, der, foruden at byde på væsentlige nyheder, beskæftiger sig seriøst med bl.a. tidens mange etiske spørgsmål. Det er ikke en pjattet publikation, men en oase af lødighed, som ikke spilder sine læseres tid.

Artiklerne er velskrevne, der er sjældent faktuelle eller sproglige fejl i dem. Journalisterne kan endda stave. Det er en daglig fornøjelse at læse avisen også for en som undertegnede, der ikke er voldsomt interesseret i kirkeligt stof. Men selv det religiøse stof formidles på en måde, der gør det alment interessant.

Erik Bjerager er efter min mening en af de mest tænksomme og intelligente redaktører i dansk presse. Hans avis er en daglig illustration af det. Bladet fortjener stor anerkendelse for sine mange kvaliteter. Og han fortjener en pris. Forhåbentlig er I enige med mig!”

Indstillet af Dan Tschernia.

“Vi indstiller hermed Kristeligt Dagblad til at modtage årets mediepris.

Kristeligt Dagblad er muligvis nyere dansk pressehistories mest solide publicistiske succes.

Læs hele indstillingen her.”

Indstillet af Kerrin Linde og Jeppe Duvå.

“Undertegnede ønsker at indstille Philip Sampson for en journalistisk kraftpræstation: hans enestående samlede dækning, der belyser et mørkt kapitel i Danmarks historie i anledning af 100 året for salget af Dansk Vestindien.

Philip Sampson har formået, uden midler i ryggen fra et velpolstret medie, at afdække nye oplysninger, bearbejde biografisk materiale og offentliggøre aldrig før sete billeder gennem en vedholdende og nuanceret dækning gennem hele 2017.

Læs hele indstillingen her.”

Indstillet af Susanne Sayers, Kerrin Linde og Annegrethe Rasmussen.

“Jeg indstiller hermed WATCHmedierne ved Anders Heering til Medieprisen 2018

I disse for publicismen så trange tider har WATCHmedierne gjort noget så usædvanligt som at få kvalitetsjournalistik til at betale sig. Man har simpelthen udviklet en økonomisk bæredygtig forretningsmodel, hvor kunder med glæde og uden lovning af sidegevinster betaler, hvad kvalitetsjournalistikken koster.

Læs hele indstillingen her.”

Indstillet af Hanne Sindbæk. 

“Jeg vil gerne indstille journalisterne Karsten Østergaard og David Rebouh fra Fagbladet 3F for deres enestående, forbilledlige graverarbejde med at afsløre den tvivlsomme historisk bag det italienske firma, der vandt udbuddet om den nye Storstrømsbro.

Ikke alene er det fantastisk graverarbejde, der dag efter dag har sat dagsorden og fået transportministeren til at gå ind i sagen. De to herre har også formået at lægge en så effektiv strategi omkring deres publikationer og nye afsløringer, at historien er blevet ved med at udvikle sig, leve og blive citeret i landets største medier i ugevis.

Det er ganske enkelt forbilledligt og uhyre vigtigt arbejde, og derfor fortjener de to fremragende journalister at blive tildelt Den Lille Publicistpris, der belønner den ekstraordinære præstation.”

Indstillet af Kristina Herlev Wulff.