100 medlemmer var med, da Publicistklubben deltog i Danmarkspremieren på Mads Brüggers Film

Cold Case Hammarskjöld

torsdag d. 7. februar kl 18.30 i Grand Teatret i København

Efter filmen var der en debat ledet af Steffen Gram med Mogens Lykketoft (tidl. fmd for FNs generalforsamling) og instruktør Mads Brügger og publikum

Premieren var udsolgt!

 

 

Om filmen:

I 1961, omkom FNs generalsekretær, Dag Hammarskjöld, og hans følge, da deres fly styrtede ned under mystiske omstændigheder ved indflyvningen i Nordrhodesia (nu Zambia). Hammarskjöld var en stærk fortaler for Congos uafhængighed og modarbejdede dermed de hvide kolonialister, som på den tid satte dagsordenen i Afrika. Derfor var der mange som mistænkte nedskydningen for at være en del af tidens beskidte magtspil, men sagen er aldrig er blevet fuldt afdækket.

50 år senere rejser den danske journalist og filminstruktør Mads Brügger til Afrika sammen med den svenske journalist Göran Björkdahl. Deres mission er at efterforske historien – og om muligt finde sandheden. Først rammer de to efterforskere en mur af tavshed. Så udsættes de for både trusler og falske vidneudsagn, og undervejs ledes de ind i den ene blindgyde efter den anden. Prøv de bedste spillemaskiner gratispå nettet. Vi har samlet de bedste, du finder online. Få også adgang til store jackpots og bonusser hos online casinoer. Men efterhånden som de graver længere og længere i mordgåden, begynder jagten at bære frugt og til sidst afdækkes forbrydelser og konspirationer på et niveau, som de færreste ville have fantasi til at forestille sig.

Filmen, som får verdenspremiere i den kommende weekend på Sundance Filmfestival, USA, rummer en lang række uhyggelige afsløringer, som Brügger og Björkdahl har arbejdet på gennem flere år. Afsløringerne er verificeret af graverjournalister på flere anerkendte medier. En del af filmens historier er således allerede i færd med at blive rullet ud i britiske The Guardian/The Observer.
COLD CASE HAMMARSKJÖLD er instrueret af Mads Brügger, produceret af Peter Engel, Andreas Rocksén og Bjarte M. Tveit.

Exit mobile version