Det kræver stædighed, tid og ganske almindeligt hårdt arbejde at få en Cavlingpris –dansk journalistiks fornemmeste pris.
Det kræver nok endnu mere at få tre.
Det har Michael Klindt, DR og Morten Pihl, JP fået. De var gæsteri Publicistklubben under erfarne Kurt Strands ledelse. Kurt har været formand for Cavlingkommiteen.
Ingen af dem var meget for at tale om en opskrift på at få en Cavling, ja Morten Pihl advarede direkte mod at sætte prisen op som et mål, selv han godt kunne forstå, hvorfor det var enhver gravergruppes ambition.
Michael Klint fortalte om en helt anderledes åbenhed i Sverige på den anden side af Øresund, hvor man – stik modsat herhjemme – får den nødvendige hjælp og alle de relevante dokumenter i løbet af få dage.
De to prisvindere understregede, at den kulegravende og undersøgende journalistik har det godt – og langt bedre end for bare ti år siden, som Michael Klint udtrykte det.
Publicistklubben uddeler vore priser 2020 fredag den 4. september
Efterårets første møde i Publicistklubben blev indledt med en lille, intens, følsom, forførende, dragende solokoncert af bassisten Lennart Ginman
Exit mobile version