Et talstærkt og ungt publikum fik torsdag aften et sjældent indblik i moderne graverjournalistik ved årets sidste arrangement i Publicistklubben og Klub.
TV 2 journalist Emil Ellesøe Ditzel i samtale med en velforberedt Trine Marie Ilsøe fra DR om bogen ”Britta”.
Emil fortalte om nye detaljer om Britta-sagen og de 117 millioner kroner, som Britta Nielsen svindlede sig til.
Emil Ellesøe Ditzel fortalte om de 30 millioner kroner, som Britta Nielsen havde hævet i kontanter, og som retssagen ikke gav en forklaring på. Er de gravet ned i udlandet? Han fortalte om sin egen rolle som pseudo-psykolog i relation til Brittas venner i 
Sydafrika, som han kom meget tæt på under sagen, og han uddybede spekulationer om, at sagen måske aldrig var blevet opdaget, hvis Britta havde stoppet sine svindlerier i 2015. En hjernerystelse sendte hende flere år senere hjem, og i hendes fravær klappede fælden, men hun havde dog held til at flygte til Sydafrika.
Emil har skrevet bogen efter sit arbejde gennem flere år som graverjournalist på en sag, han selv betegnede som en ”galopperende tabersag” som alle offentlige myndigheder ikke havde lyst til at tale om. Han berettede om ’ekstremt meget arbejde med aktindsigt både herhjemme og i Sydafrika’, om yderst vanskelige arbejdsforhold og om en stribe etiske journalistiske dilemmaer.
Trine Marie Ilsøe styrede samtalen med stor indsigt, og hun nåede desuden at sende live i den tidligere nyhedsudsendelse på DR. Hun havde som stationens retskorrespondent tilbragt dagen med at dække en sag om fire anholdte efterretningsansatte. En professionel aften sammen med to ægte journalister.
Exit mobile version